L'Agenda du Libre

Software, Arts, Data, Hardware, Contents, Commons, Internet...

Kortrijk Drupal: 20 years on

On Tuesday 9 June 2020 from 19h00 to 21h30.

Vormingplus MZW, Wandelweg 11, Kortrijk, Vlaanderen

In het jaar 2000 verbonden Dries Buytaert & Hans Snijder - twee studenten aan de Universiteit Antwerpen - hun studentenkoten met een 'wireless bridge', zodat ze beide over een stabiele internetverbinding konden beschikken. Wat ze nog misten was een manier om met elkaar online te communiceren. Uit die nood is Drupal geboren, een gratis en open source CMS (Content Management System).

20 jaar later draait ongeveer 2,3% van alle websites wereldwijd op Drupal (blogs, bedrijfswebsites, politieke sites, overheidssites). Er zijn meer dan 1,37 miljoen leden in de Drupal Community, die niet minder dan 1.470 aanpassingen aan de code doorvoeren per week.

In deze sessie trachten we het succes van Drupal te verklaren, maar we staan ook stil bij bedreigingen die Drupal moest overwinnen om zich al die jaren staande te houden in een verbluffend snel evoluerend technologielandschap. Tenslotte werpen we ook een blik in de toekomst: wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor Drupal in de volgende jaren?

Nick Veenhof is CTO bij Dropsolid. Al 13 jaar promoot hij het gebruik van open source software, en van Drupal in het bijzonder.

Informations

Website
https://www.vormingplusmzw.be/digipinguins-drupal-20-years
Tags