L'Agenda du Libre

Software, Arts, Data, Hardware, Contents, Commons, Internet...

Gent Fotobeheer met Darktable

On Wednesday 18 December 2019 from 19h00 to 21h30.

1 Miriam Makebaplein, Gent, Vlaanderen

Darktable is een opensourceprogramma om de workflow van fotografen te optimaliseren. Je kunt je foto’s ermee beheren, ontwikkelen (RAW) en optimaliseren. Het is vergelijkbaar met Adobe Lightroom, maar het is vrije software die je gratis kunt gebruiken op Linux, macOS én Windows. Darktable kan een sterke lijst van kenmerken voorleggen: niet-destructieve fotobewerking, snel filteren en sorteren, tags toekennen, compatibiliteit met veel afbeeldingsformaten, full screen werken, uitgebreide exportmogelijkheden. Bovendien zijn er talloze modules voor Darktable om bewerkingen uit te voeren zoals selectieve kleuraanpassing, ruis verwijderen, perspectief aanpassen.

In deze OpenTechTalk leer je om te navigeren doorheen de interface, de bibliotheek te gebruiken, (basis)bewerkingen uit te voeren en bewerkte foto's te exporteren. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. Neem je eigen laptop mee en installeer Darktable op voorhand.

Prijzen

Standaardtarief - 5.00 EUR

Over de begeleiding:

Kevin Vermassen is leerkracht in de 1e en 2e graad secundair onderwijs waar hij zijn liefde voor Linux, Open Source en PC's in de lessen ICT en STEM giet. Een aantal van zijn cursussen zijn beschikbaar via kevinvermassen.be.

Informations

Website
https://www.vormingplusgent-eeklo.be/opentechtalks-fotobeheer-met-darktable
Tags