L'Agenda du Libre

Software, Arts, Data, Hardware, Contents, Commons, Internet...

Kortrijk Online TV kijken met Kodi

On Tuesday 11 February 2020 from 19h00 to 21h30.

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Wandelweg 11, Kortrijk, Vlaanderen

Is een digitaal televisieabonnement nog nodig?

Kodi is een open source mediaspeler die je kan installeren op bijna ieder toestel (smartphone, tablet, laptop, (mini-)computer of smart-tv). Kodi laat toe om je film- of muziekcollectie te beheren en af te spelen, maar ook om bijkomende plugins te installeren die toegang geven tot andere bronnen op internet (zoals VRT NU & Netflix). 

In deze sessie gaan we dieper in op de mogelijkheden van online streaming via Kodi als alternatief voor een digitaal televisieabonnement. Het laatste jaar is er heel wat vooruitgang geboekt voor televisiekijkers in Vlaanderen, en dat noopt tot een nieuwe evaluatie van Kodi als set-top box.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst zoals steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (20').

Je kan ook een DigiPinguïns-steunabonnement overwegen (meteen goed voor 11 bijeenkomsten in 2020).

Prijzen
Standaardtarief - 5.00 EUR

Presentatie link: Online TV kijken met Kodi

Over de begeleiding:


Dag Wieers

Dag Wieers is freelance Linux-consultant, systeemingenieur en open source ontwikkelaar.


Merijn Supply

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software.

Informations

Website
https://www.vormingplusmzw.be/digipinguins-online-tv-kijken-met-kodi
Contact
Tags