L'Agenda du Libre

Software, Arts, Data, Hardware, Contents, Commons, Internet...

Kortrijk Linux en Hardware

On Tuesday 29 May 2018 from 19h00 to 21h30.

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Wandelweg 11, Kortrijk, Vlaanderen

Hardware en Linux is niet altijd een geslaagd huwelijk. Enkele jaren terug (op een hacker-bijeenkomst in Finland) stak Linus Torvalds in zijn onbehouwen stijl de middelvinger op naar Nvidia, de 'slechtste firma waar Linux ooit mee te maken kreeg'. Heel wat hardwarefabrikanten schieten schromelijk tekort als het erop aankomt hun producten goed te laten werken onder Linux. Je bent dus heus niet de enige die zich een apparaat heeft aangeschaft om dan nadien te moeten merken dat je het maar moeilijk of helemaal niet aan de praat krijgt op je Linux-systeem.

In deze sessie krijg je enkele regels, websites en aankooptips mee om printers, scanners, grafische kaarten, draadloos, laptops, enz. 'veilig' te bestellen. Je krijgt inzicht in het ontwikkelproces van de Linux-kerneldrivers (jawel, dat helpt enorm) en ook in de diverse subsystemen en programma's die je randapparatuur aansturen. Zo kun je gemakkelijker een volledig werkend systeem samenstellen.

Prijzen: 5,00 EUR

Presentatie link: Linux en Hardware

Over de begeleiding:

Koen Wybo

Koen Wybo is leerkracht secundair onderwijs met een passie voor Linux en vrije software (LaTeX, Scribus, Kdenlive, etc). Sinds 2011 heeft hij zich gespecialiseerd in Debian. Koen is de auteur van 'Debian Stretch, Basisboek' (www.linuxleren.nl).

 

Informations

Website
https://www.vormingplusmzw.be
Contact
Tags