L'Agenda du Libre

Software, Arts, Data, Hardware, Contents, Commons, Internet...

Kortrijk DigiPinguïns: NextCloud

On Tuesday 5 November 2019 from 19h00 to 21h30.

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Wandelweg 11, Kortrijk, Vlaanderen

Cloudopslagdiensten als Dropbox, Google Drive en OneDrive zijn immens populair, maar ze blijven niet onbesproken als het gaat om veiligheid en privacy. 

NextCloud biedt een antwoord op deze gevoeligheden of bekommernissen. Het is een open source oplossing waarmee je je data (bestanden, agenda, contacten, foto, video, muziek, ...) terug in eigen handen neemt, zonder daarbij aan flexibiliteit van het cloudmodel te moeten inboeten. 

Toegang tot je gegevens is platformonafhankelijk, dat betekent dat je vanaf elke locatie en vanaf ieder apparaat (laptop, PC, smartphone, tablet) altijd jouw gegevens kunt opvragen. En het maakt daarbij niet uit of je bestanden worden opgeslagen op eigen harde schijven, dan wel bij een 'cloud storage provider'.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (15'), gevolgd door een demo, lezing of workshop. Tussendoor is er steeds gelegenheid voor een losse babbel, waarbij deelnemers ervaring en kennis kunnen uitwisselen.

Prijzen: Standaardtarief - 5.00 EUR

Over de begeleiding:

Lieven Blancke

Lieven Blancke realiseert professioneel telefonie-, Wi-Fi- en netwerkprojecten en knutselt in zijn vrije tijd met elektronica en open source software.

Lieven Moors

Lieven Moors is muzikant met een passie voor vrije software. Daarnaast werkt hij deeltijds als systeembeheerder.

Informations

Website
https://www.vormingplusmzw.be
Contact
Tags