L'Agenda du Libre

Software, Arts, Data, Hardware, Contents, Commons, Internet...

Kortrijk Linux Install Party

On Saturday 16 November 2019 from 14h00 to 16h00.

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, 11 Wandelweg, Kortrijk, Vlaanderen

Linux is ruim 25 jaar oud en niet meer weg te denken in de technologiesector. Google, Twitter, Facebook en nog veel meer grote bedrijven maken er intensief gebruik van. Zowat 90% van alle smartphones draait op Android met Linux als kern. Linux domineert ook op de top 500 van supercomputers. Als desktop-besturing echter blijft Linux een nichefenomeen (ca 1,5%).

Ten onrechte, houden wij koppig vast bij de DigiPinguïns (Linux- en open-source-enthousiastelingen uit de regio Kortrijk). Linux is een waardig alternatief als desktop-OS. Sterker nog, het biedt talrijke voordelen, zoals snelheid, stabiliteit, flexibiliteit, vrijheid en veiligheid. Linux helpt je ook om jouw privacy beter te beschermen.

Benieuwd of Linux ook voor jou interessant kan zijn? Kom dan naar onze 'Linux Install Party', om je beter te informeren of om jouw laptop of PC van Linux te laten voorzien door een ervaren installateur.

Prijzen: Standaardtarief - 0.00

Over de begeleiding:

Gregory Deseck

Gregory Deseck is zelfstandig webdesigner (www.desikn.be).

Bernard Decock

Bernard Decock ontwerpt als burgerlijk ingenieur embedded software en beeldverwerkingsalgoritmes voor de machinebouw. Bernard heeft een passie voor open-bron-software en is ervan overtuigd dat technologische kennis als een commons van de samenleving moet beheerd worden.

Liese De Vos

Liese De Vos werkt als web-ontwikkelaar in de informaticasector.

    

 

Informations

Website
https://www.vormingplusmzw.be/linux-install-party
Contact
Tags